Најверојатно и да не знаевте дека во тек се локални избори, од изгледот на вашите ѕидови на друштвените мрежи, брзо може да го заклучите ова. Секако, во Македонија и овој пат го имаме вообичаениот фолклор. Дел од проблемите се и во начинот на кој го користиме интернетот и пребарувачите. Ако побарате: „Партија Х предавници“ или […]

Прочитај повеќе

Ако ви е преку глава од македонските политички пресметки на Facebook, тогаш сигурно ќе ви се најде советот на LifeHacker за следната екстензија за прелистувачите. Social Fixer е спас за вашата разумност, односно е екстензија за речиси сите прелистувачи која, освен подобрувања на изгледот на Facebook, ја филтрира содржината која ви ја прикажува друштвената мрежа. Блокирањето на политичките пораки […]

Прочитај повеќе

Дали сте посакале некогаш да го персонализирате вашиот Facebook профил? Да ја промените бојата на позадината? Да го натерате Facebook да ви покажува само постови релевантни за вас, кои сте ги веќе прочитале, наместо да форсира содржина која тој мисли дека е важна? Да? Тогаш имаме решение за вас. Првин, инсталирајте socialfixer.com. Ова е додаток […]

Прочитај повеќе