Иницијативата Bail Bloc работи на решение кое ќе овозможи на обвинетите својата кауција да ја платат со криптовалута. Идејата е преку „волонтирање“ со процесирачката на компјутерите, корисниците да помогнат со плаќањето кауција. Кауција плаќаат обвинетите за да можат да се бранат од слобода. Обвинетите не секогаш се виновни, па можноста за плаќање на кауција ќе […]

Прочитај повеќе

Ким Дотком, основачот и извршниот директор на сега затворената MegaUpload “империја”, најверојатно ќе може да си го поврати целиот свој имот во вредност од 17.8 милиони долари заедно со 6.8 милиони долари запленет кеш заради грешка во судскиот налог со кој му се одземени. Според весникот New Zealand Herald, полицијата во Нов Зеланд се обидела […]

Прочитај повеќе