Ким Дотком, контроверзниот основач на затворениот Мegaupload и неговата замена Mega, стартува нов музички сервис на кој првиот објавен албум е неговиот Good Times. Ким Дотком не е познат како музичар, иако во неговата борба да го одржи Megaupload успеа да привлече еден куп познати музички ѕвезди како Паф Диди и Вил.Ај.Ем. да го промовираат. […]

Прочитај повеќе

Контреверзниот основач на сега-изгасениот Мegaupload дрско го објави својот нов проект Me.ga, заедно со плановите како да избегне гасење на доменот, иако во исто време е обвинет од САД дека злоупотребил авторски права во вредност од неколку стотици милиони долари. Ким Дотком го најави стартувањето на Me.ga за 19-ти јануари 2013-та година. Овој проект ќе […]

Прочитај повеќе

Ким Дотком, основачот и извршниот директор на сега затворената MegaUpload “империја”, најверојатно ќе може да си го поврати целиот свој имот во вредност од 17.8 милиони долари заедно со 6.8 милиони долари запленет кеш заради грешка во судскиот налог со кој му се одземени. Според весникот New Zealand Herald, полицијата во Нов Зеланд се обидела […]

Прочитај повеќе