Here е супер едноставна iOS апликација со една единствена намена, известување на луѓето дека сте пристигнале на вашата дестинација преку селфи фотографии. Апликацијата доаѓа од лондонското студио Lowdownapp Ltd., креатор на Lowdown. Инспирацијата за Here всушност доаѓа од претходната апликација на студиото Lowdown, која иако оригинално е креирана за договарање на состаноци, но се покажа […]

Прочитај повеќе

Како што беше и најавено, Paypal викендов го претстави Here, новиот сервис на компанијата кој овозможува наплата директно на мобилниот телефон. Служејќи како виртуелен POS терминал, Here ќе овозможи на трговците и сопствениците на бизниси лесно да наплатат со кредитна картичка и брзо да ја процесираат трансакцијата. Here е директен конкурент на Square, сервис започнат […]

Прочитај повеќе