Aмериканскиот федералниот суд за жалби донесе одлука со која интернет-неутралноста може да биде доведена во прашање. Според одлуката на судот, отсега Verizon и останатите провајдери нема да мораат да обезбедат иста услуга за сите, пишува Washington Post. Последната одлука на судот вели дека Федералната комисија за комуникации (FCC) има право да го регулира широкопојасниот интернет, […]

Прочитај повеќе

Македонските корисници иако се незадоволни, тие не поднесуваат поплаки и приговори до давателот на електронските услуги, ниту пак поднеле приговор до Агенцијата за електронски комуникации (АЕК), се вели во февруарското истражување. Скоро 83 отсто од корисниците на фиксна и мобилна телефонија, како и интернет услуги, никогаш не поднеле приговор до провајдерите на услугите, односно скоро […]

Прочитај повеќе