Ако планирате да се почестите за празниците со нов уред тогаш оваа листа на iFixit можеби ќе ви биде корисна. Она што веројатно е најинтересно е дека ниту еден од популарните уреди на оваа листа не е едноставен за сервисирање. Во видеото може да видите куп уреди од новиот iPhone и iPad, Samsung Galaxy s9, […]

Прочитај повеќе

OnePlus 6T е навистина извонреден телефон и еден од најдобрите, ако не и најдобриот телефон од помалите производители. Хардверот секако е една од причините за популарноста на телефонот. А кога е хардверот во прашање, нема подобро претставување од iFixit.

Прочитај повеќе

Најверојатно веќе сте ја слушнале приказната за болницата во која се расипуваат  телефоните на Apple. Атомите на хелиум прават пречки во работата на MEMS чипот на iPhone. Поради ова телефоните прекинуваат со работа. За среќа по неколку дена проветрување се враќаат во нормала.

Прочитај повеќе

Процесорот T2 кој се користи во новите MacBook уреди може да ја спречи работата на уредот ако има сервисирање со неподобен хардвер. „Т2 чипот е гилотина која виси над сопствениците на производите на Apple. Причина за ова е можноста за заклучување на секој Mac производ и дозволување на сервисирање единствено со одбрани делови кои доаѓаат […]

Прочитај повеќе

Ако вашата идеја за забава се видеа во кој се расклопува скап и нов хардвер имаме добра вест. Во раце на iFixit дојде новиот iPad Pro. Секако популарните поддржувачи на сервисирањето не разочараа и ни претставија новиот таблет компјутер на нивен карактеристичен начин.

Прочитај повеќе

Ако ве интересира како изгледа новиот MacBook Air расклопен, iFixit дојдоа до уредот. Ова секако значи дека го расклопија и дека сега може да ѕирнеме внатре. Најверојатно најнепријатната вест е дека лаптопот е ужасен за сервисирање. Иако има куп модуларни делови сепак тоа не беше доволно да добијат оценка повисока од 3 од 10. Главна […]

Прочитај повеќе

iFixit има еден од најинтересните начини на претставување на телефоните и уредите, а тоа е случај и со RED Hydrogen One. Како помина телефонот погледнете во видеото.

Прочитај повеќе

Новиот Pixel 3 до Google веќе стигна до рацете на iFixit кои имаа можност да го претстават на карактеристичен начин. Ако досега не сте виделе видео на iFixit, најпрво ги расклопуваат уредите, па ги разгледуваат деловите, и потоа даваат оценка за можноста за сервисирање.

Прочитај повеќе

iFixit го претстави новиот iPhone XR. Секако, вообичаено претставувањето е со расклопување. Добра вест е дека сервисирањето на деловите кои најлесно се расипуваат, дисплејот и батеријата, е едноставно.

Прочитај повеќе

Дали сте се запрашале што се батериите и како функционираат? iFixit имаат одлично објаснување за батериите и одлични совети што да правите со старите батерии.

Прочитај повеќе

Популарниот портал iFixit успеја да дојде до новите очила за проширена реалност Magic Leap One. Секако ова за нас значи презентација од еден поинаков и поинтересен вид, а и дека ќе може да ѕирнеме внатре во уредот. Вообичаено расклопувањето не е до најситните делови, но се чини дека сега направија исклучок и го расклопија ама баш […]

Прочитај повеќе

Минатата недела Apple ги претстави надградените верзии на 13 и 15 инчни MacBook Pro компјутери. Еден од деловите кои се надградени, но не беа во фокусот, е тастатурата. Ова и не е толку неважно, имајќи предвид дека претходната верзија имаше проблеми со тастатурите кои се расипуваа. Промените на тастатурата прв ги забележа iFixit, додека ја […]

Прочитај повеќе