Студентската организација BEST Скопје по четврти пат го организира инженерскиот натпревар EBEC (European BEST Engineering Competition) со мотото „Запали ја светилката, пронајди го решението“, кој ќе се одржи од 25 до 27-ми февруари во просториите на ФЕИТ/МФС. Студентите оваа година ќе може да се натпреваруваат во две категории: Team Design и Case Study, а решенијата […]

Прочитај повеќе

Во април се одржува 8-миот по ред саем за кариера, пракса и соработка меѓу студентите и компаниите Job Fair 2012, во организација на BEST Скопје. Овој настан, кој се одржува од 9,10 и 11 април, им нуди можност на студентите и дипломците да се запознаат одблиску со нивните идни работодавци, да се информираат за можностите […]

Прочитај повеќе