Microsoft реши да го подобри Bing за да биде релевантен пребарувач. Со цел на корисниците да им се претстават што е можно поточни и порелевантни податоци Bing започна соработка со енциклопедијата Britannica. Целта е да им се олесни на корисниците да дознаат некои куси информации во самиот пребарувач, налик на тоа што Google го направи […]

Прочитај повеќе

Britannica ќе престане да се печати и ќе стане веб енциклопедија. Најстарата енциклопедија во светот, која се печати уште од 1766 година, ќе го следи примерот на Wikipedia и ќе биде достапна ексклузивно на веб. Britannica во последниве неколку години заБележуваше се помала продажба на печатената верзија, пред се поради бесплатната Wikipedia која станува се […]

Прочитај повеќе