Неколку македонски портали стартуваат Асоцијација на македонски интернет портали со цел, како што велат, да ги „штитат професионалните и бизнис интересите на веб порталите, за заштита на авторските права и подобрување на бизнис условите“. Асоцијацијата ја формираат интернет медиумите Kurir.mk, Netpress.com.mk, Maxim.mk, Press24.mk, како и телевизија Сител, магазините Вечер и Република, и агрегаторите на вести […]

Прочитај повеќе

Според македонските медиуми, Facebook ќе се изгасел за три дена. Тука не зборуваме за блогови или забавни портали, туку за медиуми кои за себе велат дека се „професионални“. Но, како може да се претставувате како професионален медиум кога не може да исполните основен стандард како „провери извор на информација“? По кој пат ви се случуваат […]

Прочитај повеќе