Како што вети, претседателот на СДСМ, Зоран Заев, ја објави својата „бомба“ против власта, обвинувајќи дека премиерот Никола Груевски и директорот на Управата за безбедност и контраразузнавање, Сашо Мијалков, се вклучени во неовластено прислушување на 20.000 граѓани на Македонија, меѓу кои политичари на власт, опозиционери, новинари и други. Според г. Заев, прислушувањето кое траело цели […]

Прочитај повеќе

Американскиот претседател Барак Обама повторно ќе покаже како треба да се однесува модерен политичар кој знае да ги искористи сите можни ИТ алатки за да биде во директен контакт со тие на кои им служи. Г. Обама за 30-ти јануари закажа своја прва Google+ Hangout средба на која во живо ќе одговара од прашањата од […]

Прочитај повеќе

Според доверлив дипломатски документ, наводно објавен од Wikileaks, американскиот амбасадор во Македонија, Филип Рикер, пишува дела владата користи државни институции да внесе лојалност и да ги замолчи противниците. Во документот кој датира од декември 2009-та, се вели дека премиерот Груевски го користи судтството и полицијата да внесе партиска дисциплина и да ги замолчи противниците што доведува до „атмосфера на страв“ меѓу политичката елита.

Прочитај повеќе