Конзолата Nintendo Switch успеа да ги освои гејмерите во 2017 гoдина, не само со револуционерниот дизајн на хардверот, туку и со феноменалните игри кои се најдоа на бројни листи како најдобрите игри за 2017 година. Паралелно со ова, 2017 година ќе остане запаметена како година на кутиите за плен (loot boxes) и цветањето на RNG […]

Прочитај повеќе

Microsoft потврди дека DirectX 12 постои и наскоро ќе може да гo видиме на Game Developers Conference, која ќе се одржи од 17 до 21 март. DirectX 12 ќе биде главна тема на панелот на компанијата со наслов „DirectX: Еволуција на графичката платформа на Microsoft“. „Побаравте од нас да ве донесеме поблиску до метал и […]

Прочитај повеќе

По првите неколку дена на годинешнава конференција на дизајнери на видео игри Game Developers Conference 2012 по дванаесетти пат се доделија наградите за најдобри игри за изминатата година. Изборот на најдобра игра помина без изненадување и се чини дека сите се согласни (барем тие што ги проследив) дека најдобрата игра за 2011 е петтото продолжение […]

Прочитај повеќе

Google продолжува да ги пакува во едно сите свои сервиси. Започна со основното, една полиса за приватност за сите сервиси, па ја собра забавната содржина со Google Play објавен денеска, и ќе продолжи со Google Games. Според продукт менаџерот на Google+, Пунит Сони, Google сака да ги соедини друштвените Google+ Games, десктоп Chrome Web Store […]

Прочитај повеќе