Со преку 400 милиони Android уреди на кои секојдневно им се приклучуваат уште 1 милион нови корисници, овој мобилен оперативен систем денес е и најкористениот. Сепак, иако има најмногу корисници на Android OS, програмерите не се задоволни од продавањето на своите игри во Google Play маркетот. Иако станува збор за игри кои некои чинат само […]

Прочитај повеќе

Google продолжува да ги пакува во едно сите свои сервиси. Започна со основното, една полиса за приватност за сите сервиси, па ја собра забавната содржина со Google Play објавен денеска, и ќе продолжи со Google Games. Според продукт менаџерот на Google+, Пунит Сони, Google сака да ги соедини друштвените Google+ Games, десктоп Chrome Web Store […]

Прочитај повеќе

Во наредниве неколку дена, Android Маrket на телефонит и таблет компјутерите ќе биде надограден во Google Play. Ова е нова продавница на која може да најдете аплкации, книги и мултимедијална содржина како филмови и музика. Google Play ќе ги соедини во едно до сега познатите Android Market, Google Music, Google Books и Google Video. Промената […]

Прочитај повеќе