Off.net.mk е прогласен за најдобар сајт за 2012 година на третата по ред годишна манифестација. Сајтовите во неколку категории беа номинирани од публиката, а потоа беше гласано за нив од страна на корисниците (40%) и стручното жири (60%). Наградите Сајт на годината се организира од Media Solutions под покровителство на Амбасадата на Словачка и Здружението […]

Прочитај повеќе

Трендо го остави On.net.mk, и го стартуваше Off.net.mk, сличен забавно-информативен портал со вести, галерии и македонштина, но овојпат ослободен од корпорацијата, и преместен во „слободна територија“. Па како се снаоѓа тој со новиот портал по првите 30 дена? Дали успева да ги одвикне фановите и посетителите од On.net.mk и да ги привлече на Off.net.mk? Според […]

Прочитај повеќе

Од On.net.mk сега се префрламе на Off.net.mk. Сашо Мацановски, за повеќето познат како Трендо, го стартуваше својот нов портал кој е всушност продолжување на неговата поранешна работа, но во ново руво. Трендо го напушти уредничкото место на On.net.mk во јануари, по 12 години водење на порталот. Тој во своето „А сад адио“ писмо не наведе […]

Прочитај повеќе