Врховниот суд во Белград одреди казна затвор од 3 месеца и две години условна казна поради закани на групата „500.000 срби против геј парадата”, пренесува Blic.rs. Ваква казна е преседан во српското судство, а и на Балканот каде досега никој нема реагирано толку остро во однос на агресивни онлајн активности на Facebook и други друштвени […]

Прочитај повеќе