MarkO е нова апликација од македонското студио CodeWell која наскоро доаѓа за Android и iOS, а ќе ви помогне никогаш да не го заборавите она што ви е потребно. Апликацијата наликува на потсетник сличен на Google Now за паметен часовник, кој ве потсетува што треба да направите во вистинско време. Нотификациите пристигаат до вас точно […]

Прочитај повеќе

Е-Потсетник е сервис кој преку СМС пораки и електронска пошта ќе ги известува граѓаните кога наближува рокот на важење на некој документ, кога некој документ е подготвен или се воведуваат нови услуги. Засега услуги нудат неколку министерства и институции. Министерството за економија ќе ги потсети корисниците кога истекува лиценцата за продажба на алкохолни пијалоци, решение […]

Прочитај повеќе

Секој заслужува мала љубов на својот роденден, е пораката која ја објави Ирена Ченг на својот Google+ профил најавувајќи дека и Google ќе го следи трендот на потсетници и ќе ве потсетува кога на некој од вашите пријатели му е роденден. Google започна со имплементација на оваа функција и во моментот е достапна само на […]

Прочитај повеќе

Постојат илјадници апликации за потсетување, ако не и повеќе. Веќе веста за нова апликација за потсетување некако како да неможе да возбуди, но ве уверувам дека оваа апликација заслужува повеќе. Потсетник апликација најдобро одговара со форматот на мобилните уреди, но досега целосниот дизајн на апликацијата не го отсликуваше тоа. Кога сакате да наместите потсетник на […]

Прочитај повеќе