Неколку дена по известувањето дека функционирањето на играта Paragon ќе прекине, гејмерите добиваат уште еден бран од непријатни вести. Gigantic е револуционерен hero шутер кој за малку немаше ни да излезе, а и бележи болна историја на развој и бројни жртвувања од девелоперите. И покрај ова, развојното студио Motiga беше сурово згаснато во ноември 2017 година, […]

Прочитај повеќе

Warframe е одличен шутер во трето лице каде најголемиот акцент се става на пленот и континуираното напредување на вашите воини, оружја и опрема. За Warframe, играчите често знаат да кажат дека е една од најдобрите научно фантастични алтернативи на Diablo и дека има еден од најфлексибилните платежни модели кој во ниеден случај не ве принудува […]

Прочитај повеќе

Долго очекуваниот шутер, Destiny 2, ќе биде првата игра која нема да биде направена од студиото Blizzard, а ќе се испорачува и игра преку нивниот клиент. Во чест на веста, се објави и првиот видео приказ со дел од гејмплеј елементите кои би можеле да ги очекувате во играта. Blizzard app е всушност истиот Battle.net […]

Прочитај повеќе

Новото продолжение на Call of Duty:Black Ops 3 ќе го напушти досегашниот реализам и ќе биде поблиску до научно-фантастичен шутер. Според дел од информациите кои се појавија во играта ќе бидат достапни кибернетски надградби налик на Deus Ex, со кои играчите можат да го надградат својот карактер. Се разбира и противниците ќе доаѓаат надградени, но […]

Прочитај повеќе

Студиото Harmonix кое стои зад видео игрите Rock Band и Dance Central ќе се обиде во нов жанр – музички шутер. Слично како и во останатите игри во FPS жанрот, фокусот ќе биде на мултиплеер играњето, но за разлика од останатите игри во Chroma играчите ќе се напаѓаат со музика. Музиката во играта ќе има […]

Прочитај повеќе

Иако имаше гласини дека Doom 4 е откажана поради различните оценки кои ги доби претходникот на idSoftware RAGE, по се изгледа дека овие гласини беа невистинити. Скоро и да не постои гејминг страна (иако не се само гејминг страни) која не ја пренесе веста дека се појавија нови слики од играта. Единствениот пробле е што […]

Прочитај повеќе