Норвешката телекомуникациска компанија Telenor и Wikipedia склучија партнерство со кое операторот ќе овозможи бесплатен пристап до онлајн енциклопедијата во Азија и Јужноисточна Европа. Околу 135 милиони корисници ќе можат бесплатно да ја отвараат Wikipedia преку мобилните уреди. Oнлајн енциклопедијата претходно оствари слично партнерство и со друг мобилен оператор Orange за да обезбеди бeсплатен пристап до […]

Прочитај повеќе