Во име на приватноста и информирањето, Mozilla претстави додаток за Firefox кој визуелизира кои колачиња ве следат секој ден додека сурфате на мрежата. Веб колачињата секако се потребни за подобри реклами, ова е бизнис од скоро 40 милијарди долари, па не се изненадувајте ако го пробате додатокот и видите десетина сајтови кои ве следат, а […]

Прочитај повеќе