Кога и да отвориме некоја веб страница, нашиот Интернет провајдер, владини агенции или некои други лица, ја следат нашата активноста. Точно не можеме да знаеме кој нѐ следи и што прави со нашите податоци, но постои додаток за Chrome и Firefox кој може да ни каже кога некој не следи во реално време. Collusion додатокот […]

Прочитај повеќе

Во име на приватноста и информирањето, Mozilla претстави додаток за Firefox кој визуелизира кои колачиња ве следат секој ден додека сурфате на мрежата. Веб колачињата секако се потребни за подобри реклами, ова е бизнис од скоро 40 милијарди долари, па не се изненадувајте ако го пробате додатокот и видите десетина сајтови кои ве следат, а […]

Прочитај повеќе