Рускиот олимписки комитет нема намера да им дозволи на новинарите целосно да ги користат предностите на новите технологии на Зимските олимписките игри во Сочи. На новинарите им е забрането да снимаат видео преку мобилен телефон со сервиси како Vine, Instagram или YouTube со казна за забрана за пристап на стадионите. Единствено дозвола за пренос ќе […]

Прочитај повеќе

Организацискиот комитет на Oлимписките игри во Лондон 2012 одлучи да им го ограничи користењето на друштвените мрежи на сите 70.000 волонтери. Волонтерите не смеат да фотографираат и да постираат на Twitter, Facebook и други друштвени мрежи за тоа што се случува на нивните работни места, локации или да споделуваат детали за атлетичарите и другите ВИП […]

Прочитај повеќе

Олимпискиот комитет ги охрабри спортистите да го споделат искуството со „друштвените мрежи и блоговите, постовите и твитовите“ на Олимпијадата во Лондон која ќе се одржи во 2012 година. Преку друштвените мрежи љубителите на спортот ќе можат да искомуницираат со спортистите на кои им е забрането да споделуваат реклами и комерцијални пораки. „Учесниците и други акредитирани […]

Прочитај повеќе