Главниот инжинер за Android, Енди Рубин откри дека дневно се активираат неверојатни 850.000 Android уреди. Активациите се однесуваат на уникатите ID броеви на уредите, не и нивното ресетирање или препродавање. Тој исто така додаде дека во светот вкупно постојат 300 милиони Android уреди. Од нив само 12 милиони се таблет компјутери, што говори многу за […]

Прочитај повеќе