Facebook го стартува Olympics Hub преку кој корисниците можат да ги најдат фан страните на сите атлетичари и на разните тимови и федерации на омилениот спорт. Страната на Facebook е едноставна и е налик на веб сајтот кој го стартуваше Олимпискиот комитет преку која може да се најдат друштвените профили на атлетичарите. Ја имате листата […]

Прочитај повеќе

Организацискиот комитет на Oлимписките игри во Лондон 2012 одлучи да им го ограничи користењето на друштвените мрежи на сите 70.000 волонтери. Волонтерите не смеат да фотографираат и да постираат на Twitter, Facebook и други друштвени мрежи за тоа што се случува на нивните работни места, локации или да споделуваат детали за атлетичарите и другите ВИП […]

Прочитај повеќе

Олимпискиот комитет ги охрабри спортистите да го споделат искуството со „друштвените мрежи и блоговите, постовите и твитовите“ на Олимпијадата во Лондон која ќе се одржи во 2012 година. Преку друштвените мрежи љубителите на спортот ќе можат да искомуницираат со спортистите на кои им е забрането да споделуваат реклами и комерцијални пораки. „Учесниците и други акредитирани […]

Прочитај повеќе