Според шпекулациите, Apple за недела дена би требало да најави нови уреди, поточно macOS Sierra и iPhone 7. Покрај праќање покани за посебен настан на 7 септември, компанијата понуди опција за складирање податоци на iCloud до импресивни 2TB. Оваа услуга секако нема да е евтина, особено кога станува збор за Apple, и доколку чувствувате потреба за максимално складирање […]

Прочитај повеќе

По Android, Box го зголеми просторот на 50 GB и за корисниците од iOS. Зголемувањето од 10 на 50 GB ќе биде добредојдено кај сите корисници, а доаѓа и со редизајниран кориснички интерфејс и додавање на над 100 нови типови на фајлови. Новата апликација овозможува и побрз пристап до податоците, но и можност за истовремено […]

Прочитај повеќе

Веб складиштето Box објави нова верзија на својата Android апликација која има интересни новини што, според нас, ќе им се допаднат на сите корисници на сервисот. Доколку не сте запознаени со Box, тоа е сервис како Dropbox, Google Drive, SkyDrive, iCloud и куп слични други веб складишта кои овозможуваат складирање на фајлови и фотографии во […]

Прочитај повеќе

Да бидам искрен, го обожавам Dropbox кој го користам веќе неколку години и никогаш не размислував на други веб складишта бидејќи имав неколку гигабајти, имав синхронизиран фолдер на десктоп и тоа ми беше доволно. Но, сега се појавија уште слични сервиси кои ме ставија на мисла бидејќи се од поголеми компании и се интегрирани со […]

Прочитај повеќе

Аndroid апликацијата Box која е сервис за складирање во облакот, им понуди на сите свои досегашни и идни корисници неверојатни 50 GB! простор доколку во следниве 30 дена ја симнат надградената Android апликација. Box вели дека просторот е засекогаш. Тоа значи дека дури и откако ќе поминат промоциите, ќе имате неверојатни 50 GB простор. Стратегијата […]

Прочитај повеќе