Најверојатно најпопуларниот сервис за споделување на инди-музика, SoundCloud, започнува со нова услуга – аудио-стриминг. Бројот на корисници кои ја споделуваат сопствената музика на сервисот е огромен, па платформата е во добра положба да им стане конкурент на Spotify, Pandora, Tidal и сличните сервиси. Претплатата ќе чини 10 долари, но за жал вообичаено Македонија не е […]

Прочитај повеќе

Оваа недела, поточно од 10-ти февруари, треба да започнe првата ексклузивна содржина на YouTube за која ќе се плаќа претплата. YouTube Red е проект на видео сервисот да му конкурира на Netflix и HBО, но на свој начин така што ќе ги ангажира најпопуларните YouTube ѕвезди да креираат оригинална содржина за претплатниците кои плаќаат 10 […]

Прочитај повеќе

Со скоро милијарда претплатници, 987.58 милиони во јануари,Кина стана главна мета за сите бизниси што се занимаваат со мобилни апликации, мобилен хардвер и телекомуникација. Една милијарда луѓе се безжично поврзани скоро 24/7 часа, и сите тие живеат во една (огромна) држава. Иако во Кина постојат само 3 телекомуникациски компании, сите тие три компании ги поседува […]

Прочитај повеќе