Иако претходно изгледаше дека ќе се спасиме од „членот 13“ од Европскиот закон за авторски права на единствениот пазар, членот се враќа и е полош од претходно. За жал, Германија и Франција успеаја да ги усогласат своите ставови и ова ќе биде на штета на малите компании, вели евро-парламентарката Џулија Реда. Усогласувањето на ставовите на […]

Прочитај повеќе

Pinterest, еден од најбрзо проширувачките интернет сервиси во историјата на интернетот и човештвото… и целата галаксија, можно е да ги крши авторските права на изворните автори. Иако беше лансиран пред 6 месеци, Pinterest веќе има 10 милиони месечни посетители, од кои повеќето припадници на женскиот пол. Откога стигна неколку чекори под Facebook и Tumblr, во […]

Прочитај повеќе