За само еден ден, од петокот кон саботата, македонските твиретџии собраа 9000 денари преку донации за да и помогнат на старицата која од снегот собирала гранчиња за греење. Како што раскажува Дарјан Раденовиќ, иницијаторот на овој хуман гест, тетка Светлана го откажала парното и немала средства за да си обезбеди греење, па единствена опција и останала да […]

Прочитај повеќе