Европскиот суд за правда пресуди дека друштвените мрежи не смеат да бидат обврзани да ја следат активноста на корисниците во име на авторските права. Ова одлука е спортивно на праксата што контроверзниот трговски договор АCTA, кој неодамна беше потпишан од 22 земји членки и ЕУ, и кој летово ќе се најде пред Европскиот парламент, сака […]

Прочитај повеќе