Откако сопственикот на Megaupload доби непријатна посета од властите, спроведувајки го интернационалниот закон за пиратерија, односно американскиот закон за пиратерија, но во Нов Зеланд, светот и интернет корисниците почнаа посериозно да го разбираат притисокот да се изгласаат легислативи како ACTA, SOPA, PIPA.  Веројатно инспирирани од неодамнешниот однос на музичката и филмската индустрија кон пиратеријата, вчера […]

Прочитај повеќе