После Search Graph, Facebook повторно ни подготвува некои новости, овојпат се однесува на изгледот на News Feed-от. Или може да се каже „главната страна“ на Facebook, бидејќи тоа е местото каде што корисниците поминуваат најмногу време и таму може да се види скоро сè што прават пријателите. Новостите ќе бидат претставени на 7-ми март во […]

Прочитај повеќе

За тие што не се запознаени, Facebook има посебна страница во која можете да го видите пријателството, односно заедничките работи со пријателите, и до неа може да се пристапи преку иконката десно од „Messages“. Досега на таа страница се прикажуваше популарниот ѕид кој полека заминува во историјата, а Facebook најави дека и тие страници ќе […]

Прочитај повеќе

Со стартување на Timeline за фан страните, Facebook започна интересен тренд дозволувајќи им на компаниите да се вратат назад во времето и да ја претстават својата приказна уште од основањето, од пред десетици, понекогаш и стотици години. Пример, стари компании како Coca-Cola можеа да одат назад низ годините на својот „времеплов“ и да додаваат интересни […]

Прочитај повеќе

Facebook од денеска ќе овозможи прекрари, но само за верифицирани профили. Тоа би биле профили на познати луѓе што имаат многу претплатници. Facebook откако ќе одреди дека имаат доволно популарност, ќе ги информира за новиот начин да го проверат својот Facebook профил, а потоа опцијата за алтернативно име ќе им биде овозможена. За жал ние […]

Прочитај повеќе