Едни од најпопуларните мобилни апликации за Android и iOS наскоро ќе бидат достапни и за Windows Phone платформата. Но, меѓу нив не Instagram. Нема информации дека популарната апликација за фотографии работи на своја WP верзија, иако тоа не е толкав проблем ако се знае дека има Instagram клиенти за WP. Друштвената мрежа со лимит од […]

Прочитај повеќе

После фијаското со Path, откако се покажа дека крадат контакт информации од iPhone и iPad и ги складираат на свој сервер без да побараат дозвола или да го информирааткорисникот, се отвори прашањето за севкупната безбедност на контактните информации на iOS уредите. Path се извини за пропустот, американскиот Конгрес испрати писмо до Apple да праша за […]

Прочитај повеќе