Европската Комисија вели дека Motorola Mobility ги злоупотребила своите патенти за GPRS стандардите против Apple во Германија. Наместо да ги лиценцира своите патенти според FRAND лиценците – кои се однесуваат на стандарди во технологијата и не треба да се дискриминаторни – Motorola Mobility изврши притисок врз Apple со забрани за продажби, иако Apple сакал да […]

Прочитај повеќе

На изненадување на сите Samsung се реши да ги повлече сите забрани за продавање на iPhone во Британија, Германија, Франција, Италија и Холандија за да го испочитува „изборoт на корисниците“. Во изјавата пратена до Verge, Samsung вели дека верува во фер конкуренција на пазарот. „Samsung останува посветен во лиценцирање на својата технологија под фер, совесни […]

Прочитај повеќе

Регулаторите на двата континенти ја одобрија зделката меѓу Google и Motorola Mobility која беше најавена уште во aвгуст. Европската комисија и американското Министерство за правда официјално му ja одобриja аквизацијата на Google. „По детален преглед на предложената трансакција, Дивизијата за спречување на монопол одлучи дека таквите аквизиции [на Motorola и нејзините патенти] не претставува опасност […]

Прочитај повеќе