Хакот на сервисот за романтични состаноци AshleyMadison.com со мото „животот е краток, имајте афера“, ги зеде првите жртви кои не можеа да се соочат со срамот откако нивните љубовни афери беа објавени на интернет. Пристигна вест дека има две самоубиства во Канада, но и дека се понудени 500.000 канадски долари награда за инфомрации за хакерите […]

Прочитај повеќе

Facebook започнува со нова функционалност на својaта мрежа, корисниците кои ќе забележат промени во однесувањето на своите пријатели кои можеби укажуваат на самоубиствени намери, ќе можат да го пријават ова однесување на друштвената мрежа. По добивање на известувањето стаусите ќе бидат разгледани од експерти, кои доколку постои основано сомневање ќе го контактираат пријателот и ќе […]

Прочитај повеќе

После неколку самоубиства и поставување на мрежи за да се спречат слични самоубиства во иднина, Apple прими удар од јавноста за нехумани услови во Foxconn фабриките. Сега, по иницијатива на Apple, Foxconn ги отвори вратите за инспектори од Асоцијацијата за фер труд да започнат истражување за тоа какви се работните услови и условите во кои живеат работниците на […]

Прочитај повеќе