Можеби звучи како бајка, но Tribler, BitTorrent клиентот што веќе 5 години е во развој, нуди децентрализиран и ефективен начин како да се справите со неодамнешните драконски закони што ќе бидат присутни во Америка како SOPA/PIPA и во Европа како ACTA. Истражувачкиот тим од Делфт универзитетот на технологија кој работи на Tribler, за TorrentFreak објаснуваат […]

Прочитај повеќе