Безбедносната компанија Symantec откри нов софистициран шпионски софтвер кој е користен за шпионирање на Интернет услуги и телекомуникациски компании. Станува збор за напредна шпионска алатка со име Regin изградена на ниво на техничка компетентност која ретко се гледа и се користи за шпионирање на влади, инфраструктурни операции, бизниси, истражувања и индивидуи. Процената е дека инфекциите […]

Прочитај повеќе

Само 40 долари вреден харвер ставен во микро-компјутер Raspberry Pi се потребни за да се следат луѓето кои користат преносни уреди за фитнес, и да се научат нивните навики, вели Symantec. Истражувачите предупредуваат дека злонамерниците со малку труд би можеле да ги дознаат во кое време корисниците трчаат и колкаво време поминуваат во трчање и […]

Прочитај повеќе

На сите најважно нешто во онлајн светот ни се лозинките за нашите профили, а Norton Identity Safe е еден од најдобрите менаџери за лозинки кој ги чува вашите податоци и најавувањето на вашите омилени веб дестинации го прави побезбедно. Со помош на овој производ од Symantec лесно може да се управува со нашите кориснички имиња […]

Прочитај повеќе

Кинеската хакерска група која работи за пари и во февруари изврши сериозен напад врз безбедносната компанија Bit9, во текот на изминатите години има нападнато стотици бизниси и владини тела, велат истражувањата на Symantec. Истражувачите веруваат дека Hidden Lynx имаат стигнато до сигурносните датотеки на Bit9 преку неколку компании за безбедност во САД кои ги користат технологиите […]

Прочитај повеќе

Хакери што се нарекуваат себеси Lords of Dharamaja го објавија изворниот код на алатката за далечински пристап pcAnywhere на Symantec, која е една од најголемите безбедносни компании во светот. Претходно хакерите бараа 50.000 долари од Symantec за да не го објави кодот. Хакерите кои стојат позади ова „изнудување” тврди дека ги прелажале Symantec да му понудат […]

Прочитај повеќе