Journey ја освои наградата за најдобра игра на Game Development Choice Awards во Сан Франциско. Наградата овојпат ја освои во конкуренција на Dishonored, The Walking Dead, Mass Effect 3 и XCOM: Enemy Unknown. Покрај оваа награда, креаторите на играта, That Game Company, се добитници и на наградите за најдобар визуелен изглед, најдобар дизајн, најдобро аудио, […]

Прочитај повеќе

Најдобра видео игра на годинешните BAFTA награди е Dishonored, но огромен успех има и Journey, играта за која музиката ја изведе Камерниот oркестар на Македонската радио телевизија. Journey замина со пет награди: за најдобар онлајн мултплеер, уметничко достигнување, најдобар дизајн, авторска музика и музичко остварување. [youtube]IyDvT7XpaBc[/youtube] Акционата авантура Dishonored ги освои почестите за најдобра игра во […]

Прочитај повеќе

Музиката од видео играта Journey, која е изведена од Камерниот оркестар на Македонската радио телевизија, е прв саундтрак од видео игра кој е номиниран за Grammy награда. Композиторот Остин Витори кој е најзаслужен за музиката во играта за PlayStation 3, на изведбата на Камерниот оркестар беше „присутен“ преку Skype и Protools Source Connect. Во 55-годишната […]

Прочитај повеќе

Најновата игра на That Game Company, креаторите на наградуваните игри fl0w и Flower, ќе има музика снимена од Камерниот оркестар на Македонската Радио Телевизија. Музиката за видео играта Journey е компонирана Остин Винтори, а оркестарот е воден од диригентот Олег Кондратенко. „Бидејќи не можев да отидам во Скопје и да го водам оркестарот (присуствував виртуелно […]

Прочитај повеќе