Пред неколку дена некој на интернет побара фаул поради тоа што соодветно одговорните лица решиле да го изгасат интернет изданието на мерењето на загаденоста на воздухот во Скопје. It.com.mk имаше своја вест за случката. Се разбира, немам никаква намера да го оправдам потегот на градот или на Фармахем. Она што мене ми привлече внимание е […]

Прочитај повеќе

Сајтот „Скопје дише“ кој даваше информации за (лошиот) квалитетот на воздухот во Скопје не работи, и можно е да не биде активен повторно. На сајтот стои дека „апликацијата се надградува и ќе биде достапна наскоро“, но Greenbox.com.mk пренесува разговори со Фармехем и Градот Скопје од кои се дознава дека сајтот нема да стартува повторно. Според […]

Прочитај повеќе