Според сите показатели, Windows 10 е најсупериорната верзија на оперативните системи на Microsoft, но оние кои копнеат по одреден ретро фактор би можеле да ги земат следниве предлози во предвид. Наместете и користете Screen Saver Во времето на големите CRT монитори, употребата на Screen Saver-от беше корисна. Новите (LCD) монитори, меѓутоа, немаат никаква практична корист […]

Прочитај повеќе

SuperFounders најави турнеја низ Балканот на која ќе ја претстави својата акцелераторска програма, преку која ќе понуди шест специјализација во Интернет на нештата, бизнис облак, мобилни сервиси, финансиски сервиси и трговија, алтернативна енергија и животна наука. Нивната програма е одлична шанса за стартапите и стартап ентузијастите кои имаат добра идеја, а им фали менторство како […]

Прочитај повеќе

Започнува четвртата Start програма на акселераторот SuperFounders Skopje. Сите македонски стартапи кои се во рана фаза на развој се поканети да аплицираат за менторство од истакнати претприемачи, тренинг за развивање на бизнис план, и шанса да се претстават на меѓународни стартап настани. „Предност имаат стартапи кои најдобро ги исполнуваат критериумите за избор, наведени на страната […]

Прочитај повеќе

Start е Android апликација од Celltick која овозможува нов кориснички интерфејс на почетниот екран на телефоните. Апликацијата освен што нуди нов изглед на почетниот екранот, овзможува и проверка на куп податоци од истиот. Од тука може да се види колку нови вести има, друштвени мрежи, овозможува брз пристап до музика и видео, метеоролошките услови и […]

Прочитај повеќе

Од 18 октомври заедно со Windows 8.1, Microsoft го враќа Start-копчето. Дел од новите опции додадени во надоградбата се уште можат да се изменат, но Start ќе остане без можност за отстранување, дури и ако корисниците сакаат да го исклучат, јавува The Verge. Враќањето на Start е потенцирано во новата Windows 8.1 реклама, а Microsoft […]

Прочитај повеќе

Microsoft и официјално ја објави новата верзија 8.1 на својот оперативен систем, Windows, во која се враќа Start копчето. Но, овојпат, Start копчето не е такво како што го знаеме од претходните верзии на Windows, туку претставува едно најобично мени преку кое може да се пристапи до Task Manager и Control Panel. Една од подобрите […]

Прочитај повеќе

Microsoft ќе се врати на традицијата и повторно ќе го имплементира Start копчето во својот нов Windows 8. Новата верзија на „осмицата“ – 8.1 ќе врати еден од знаците на препознавање на Windows, велат изворите на The Verge. Копчето ќе изгледа како Windows логото и со негово притискање корисниците повторно ќе може да одбираат aпликации […]

Прочитај повеќе

Microsoft можеби ќе го тргне Start копчето во новиот Windows 8. Во најновата верзија на оперативниот систем која е означена како Consuver Preview, што е многу блиску до финалната бета и конечна верзија, Start копчето е заменето со опција за полесно префрлување меѓу двата интерфејси, стандард и Metro. Start копчето беше претставено пред нешто повеќе […]

Прочитај повеќе