Новата генерација на заштитно стакло за телефони и таблет компјутери од Corning, Gorilla Glass ќе може да го заштити телефонот и од падови од поголема височина. „Секоја следна генерација на Gorilla Glass јa поместува границата на технологијата за заштита на ново ниво. Gorilla Glass 5 не е исклучок, ја зголемува предноста која ја имаат телефоните кои […]

Прочитај повеќе

Адам Савиџ и Џејми Хајнеман, познатото дуо на Mythbusters, го тестираа Gorilla Glass и ги прикажаа предностите на телефоните кои го имаат заштитното стакло. Но, сепак станува збор за промотивно видео за Corning во кој Mythbusters ги презентираат предностите на Gorilla Glass 4 и неговата примена во телефони, таблет компјутери, лаптоп, па дури и идна […]

Прочитај повеќе

Заштитното стакло на Corning се наоѓа на еден куп телефони од куп производители. Поточно, Gorilla Glass го користат околу 3 милијарди телефони, и иако нуди добра заштита на екранот, сепак не може да го заштити ако ви падне телефонот. Барем не до сега. Corning ја најави четвртата генерација на Gorilla Glass за која вели дека […]

Прочитај повеќе

Следната недела Corning Inc. ќеја презентира новата надградба на заштитното стакло Gorilla Glass 3, јавува CNET. Презентацијата ќе се одржи на годинешниов CES во Лас Вегас. Подобрувањето е на молекуларно ниво а новата карактеристика Corning ја нарекоа „Native Damage Resistance“(NDR). Ова ќе допринесе Gorilla Glass 3 дабиде 3 пати поотпорно на гребаници, а дури 40 […]

Прочитај повеќе

Нормално производител на стаклени екрани највеќе од се би посакувал иднина исполнета со типот на продукти што тие го продаваат. Во овој случај се работи за создавачите на Gorilla стаклото. Gorilla стаклата веќе се користат во некои од производите на Apple, Dell, Nokia, Motorola, Acer и овозможуваат цврсто, отпорно на гребнатини, но и флексибилно стакло, […]

Прочитај повеќе