Оваа недела ја одбележуваме 50 годишнината од слетувањето на Apollo 7. На 22 октомври 1968 командниот модул на Apollo 7 слета во близина на Бермуда. Волт Канингам, Воли Шира и Дон Ајсл се првите астронаути од Apollo програмата кои беа во вселената. Претходно тројцата астронаути беа на 11 дневна мисија. Apollo 7 полета на 11 […]

Прочитај повеќе

Мicrosoft потготвува големи промени во следната 8-ма верзија на Windows Phone платформата која е наречена Apollo. Најголемата новина ќе биде интеграцијата со Skype, кој во пред девет месеци беше купен од Microsoft за 8,5 милијарди долари. Аpollo ќе има и подобра поддршка за хардверските компоненти, поточно поддршка за мултикор процесорите, нови екрани со поголеmа резолуција, […]

Прочитај повеќе