На 2-ри декември, традиционално првиот понеделник во месецот, ќе се одржи 19-тиот Mobile Monday Macedonia, кој како и досегашните настани кои се фокусираа на мобилната технологија, ќе биде за можностите на македонскиот ИТ сектор „коишто произлегуваат од квалитетното техничко знаење на содветните кадри и оперативните трошоци за започнување на ИТ бизнис во Македонија. Дополнително, ќе […]

Прочитај повеќе

Седми октомври е прв понеделник од месецот, кога традиционално се одржува Mobile Monday Macedonia. На осумнаесетото издание, кое започнува во 18:30 часот во МКЦ, ќе гостуваат eWorld Community кои ќе ја претстават својата апликација Meetinger. eWorld е заедница на неформална група на програмери кои целат да го подобра информатичкото општество во Македонија и поширока. Една […]

Прочитај повеќе

Гости на 16-тиот по ред Mobile Monday Macedonia ќе бидат преставници на регионалната огласувачка мрежа ClickAttack која се огласува на куп македонски и регионални медиуми. На настанот кој е закажан на 13-ти мај, понеделник, во клуб МКЦ со почеток во 18:30 часот, ќе се зборува за огласувањето на мобилните телефони на локално и на глобално […]

Прочитај повеќе

Ендру Пик, ко-основачот на Аtatomic, компанијата зад мобилната апликација за тимска работа Rocketr, ќе биде гостин во 14-тиот по ред Mobile Monday Macedonia кој ќе се одржи во следниот понеделник, односно на 28 јануари во 18:30 часот во Клуб ресторанот МКЦ. Г. Пик нема да зборува само за креирање на мобилни апликации, туку ќе се […]

Прочитај повеќе

Наместо на првиот понеделник од месецот како што налага традицијата, дванаесетиот Mobile Monday ќе се одржи на вториот понеделник од месецот, односно на 12 ноември во 18:30 часот во Клубот на новинари. Настанот беше поместен поради преклопување со сесии од Android предизвикот на Vip кој се ближи при крај. На MobileMonday #12 ќе гостува Стеван […]

Прочитај повеќе

Започнува новата сезона на Mobile Monday Macedonia. Ќе ја отвори Митко Цабевски кој ќе го сподели своето искуство со стартапот Ambio.me со кој се натпреваруваше на SeedCamp во Њу Јорк и беше финалист на WebFest.me. Ambio.me го привлече вниманието на натпреварите бидејќи е ретка идеја на мобилен магазин кој прикажува содржина базирана на локација. Tука ќе […]

Прочитај повеќе

На 4-ти јуни со почеток во 18:30 часот во Клуб на новинари ќе се одржи десеттиот по ред Mobile Monday Macedonia каде Бардил Јашари од Метармофозис ќе презентира и ќе даде подетални одговори за националната селекција на апликации за мобилни телефони кои може да бидат номинирани за учество на Наградата на Светскиот самит за мобилни […]

Прочитај повеќе

По празничната пауза, продолжуваат понеделничките дискусии за сите теми oд мобилната индустрија. Mobile Mоndаy, кој се одржува секој прв понеделник во месецот, се враќа со нова тема: „Изработката на игри и се што треба да знаеме пред да започнеме со тоа“. Презентер на настанот ќе биде Кирил Кироски кој моментално работи во I Sioux Taurus […]

Прочитај повеќе