Студентската организација EESTEC LC Skopje во соработка со Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство – Скопје го организира четвртото издание на настанот “Code App, Level Up”. Работилницата претставува интернационален семинар од едукативен и компететитивен карактер. Оваа година “Code App, Level Up” ќе ја опфати темата “Општествено одговорни веб страни“. Преку овие работилници ќе може да го проширите вашето […]

Прочитај повеќе

Студенската организација EESTEC го најави третото издание на Code App, Level Up. Настанот е осмислен да им го приближи веб програмирањето на студентите од кампусот на техничките факултети. Работилницата со траење од една недела ќе се одржи од 29 февруари до 5 март, а целта е здобиеното знаење, студентите да го искористат практично. Обуките кои […]

Прочитај повеќе

Вечерва со почеток во 20:00 часот на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) ќе се одржи Android ден во организација на EESTEC. Настанот е наменет за сите ентузијасти и корисници на мобилната платформа на Google да се запознаат со процесот на креирање на апликации, но и да дознаат повеќе за интернационален натпревар во […]

Прочитај повеќе

T4T или Training For Trainers e интернационален настан во кој учество може да земат студентите од електротехничките факултети и кои се членови на студентската организација EESTEC (Electrical Engineering Student’s European Association). Настанот кој се смета „за најдобар, најоригинален и наједукативен“ ќе трае од 20 до 30 октомври, од кои првите 5 денови учесниците ќе бидат […]

Прочитај повеќе

Викендов се одржа Робомак 2012, една од најголемата работилница за роботика на Балканот. Настанот кој е организиран од студентската организација EESTEC и македонската секција на IEEE, привлече над 110 студенти од Македонија и други земји кои на последниот ден од работилницата учествуваа во „битка меѓу роботите“. Подолу се фотографии од натпреварот, сликани се од Кристијан […]

Прочитај повеќе

Роботите ќе ја освојуваат Македонија од 20 до 25 февруари. По трети пат по ред ќе се одржи најмасовната работилница за роботика на Балканот – Робомак 2012, организирана од студентската организација EESTEC и македонската секција на IEEE. Во тие четири дена околу 100-тина учесници од цела Европа ќе можат да следат тренинзи од македонски експерти […]

Прочитај повеќе