Министерството за образование и наука (МОН) го стартуваше nauka.mon.gov.mk, портал кој е јавен регистар на научниците во Македонија, и кој овозможува и следење на развојот на кариерата на секој научник во јавните научно-образовни институции, заедно со степен за образование и класификации на научни области. Ваков регистар, кој содржи контакти и детални информации за полето на знаење, […]

Прочитај повеќе