Од пред година дена, Мicrosoft и плаќа на Nokia oколу 250 милиони долари секој квартал за да го користи Windows Phone 7 како основна мобилна платформа. Со Nokia, Microsoft има производител на паметни телефони кого ќе може да го искористи за да креира подобра мобилна платформа. Ова го прават и конкурентите. Apple сам си ги […]

Прочитај повеќе

Симболично, додека се префрлува Symbian во рацете на Аccentura кои имаат договор да ја оддржуваат платформата во живот до 2016-та, директорот на Nokia, Стефан Елоп го покажа првиот Nokia Windows Phone телефон со работно име „Sea Ray”.

Прочитај повеќе