Неодамна NimbleBit, создавачите на играта Tiny Tower, преку инфографик објавен на разни друштвени мрежи и форуми ги обвини Zynga Games, создавачите на ултрапопуларните Farmville и Cityville, за плагијат на нивната игра Tiny Tower. Од копирање на механички елементи во играта до целосниот визуелен стил, NimbleBit иронично се заблагодарува на Zynga што ја играат нивната Tiny […]

Прочитај повеќе