Vip го донесе во Македонија првиот телефон од Nokia кој ќе работи на Windows Phone 7 Mango платформата. Nokia ја прифати WP7 платформата како основна за своите уреди, заменувајќи го Symbian, по договорот со Microsoft од пред една година. Nokia го претстaви Lumia 800 во ноември 2011-та, и до сега продаде над еден милион вакви […]

Прочитај повеќе

По претставување на веб-базираниот

Прочитај повеќе

Microsoft претстави веб-базираната продавница за апликации наменета за Mango, новата верзија на Windows Phone 7 која се очекува да биде достапна за надградување во наредниве денови, и која ќе донесе бројни новини за мобилниот оперативен систем. Windows Phone Marketplace има околу 30.000 апликации, што е далеку зад Android и iOS продавниците кои надминуваат 200.000, односно […]

Прочитај повеќе

Microsoft на својот Windows Phone блог откри дека најновата надоградба на мобилниот оперативен систем која ќе донесе бројни новини, Mango, ќе се појави за „недела, две“. Надополнета е и листата на достапни надоградби. За време на официјалното Windows Phone 7.5 надградување, секој Windows телефон ќе добие софтвер од производителот на телефонот, вели Ерик Хаутала од […]

Прочитај повеќе

Тајванскиот производител на мобилни телефони, HTC, го претстави Titan и Radar, два нови уреди кои ќе работат на Windows Phone 7 Mango. HTC го претставува Titan како „најголемиот Windows телефон“ кој има 4,7-инчен WVGA екран (11,9 cm) со 800 x 480 пиксели резолуција со димензии 130 x 70 x 9 mm. Тitan има 1,5 Ghz […]

Прочитај повеќе

Според тоа што се најавува Windows 7 Phone Mango и сега е спремен да им биде сериозна конкуренција на iOS и Android. Мобилната платформа има потенцијал да биде и конкуренција и на преносните конзоли откако Microsoft на Gamescom 2011 ги претстави Games апликациите за мобилни игри. Покрај веќе презентираното интегрирање на аватарот од Xbox Live, […]

Прочитај повеќе

Кодот за Mango, софтверската надоградба со куп новини за Windows Phone, е испорачан на производителите на мобилни уреди, што значи дека е готов и наскоро, на есен, ќе може да се очекуваат телефони кои ќе работат на оваа верзија на мобилниот OS. Mango ќе има нова Group опција која ќе може да се групираат контактите […]

Прочитај повеќе

На YouTube се појави видео од прототипот на Sea Ray, првиот Nokia телефон кој ќе работи на Windows Phone 7 мобилниот систем. Видеото постирано од Wpcentral се чини е снимена во фабрика од Кина каде се произведуваат и спојуваат телефоните. Од тоа што може да се види од кратките 1.29 минути, Sea Ray изгледа очекувано […]

Прочитај повеќе

Симболично, додека се префрлува Symbian во рацете на Аccentura кои имаат договор да ја оддржуваат платформата во живот до 2016-та, директорот на Nokia, Стефан Елоп го покажа првиот Nokia Windows Phone телефон со работно име „Sea Ray”.

Прочитај повеќе