Процесорот за обработка на трансакции со платежни картички CaSys на своите корисници сега им нуди нов начин на плаќање. Корисниците на сервисот сега ќе може да користат и нови „платежни продукти“ минитаг и стикери. Станува збор за производи кои се замена или алтернатива на платежните картички и на корисниците треба да им овозможот поедноставно и […]

Прочитај повеќе

Покрај постоењето на конкурс за пријавување на бизнис решенија и изработка на 50 интернет продавници од страна на Министерството за информатичко општество, решивме накратко да ви ги укажеме на неколку совети за поставување на една е-продавница во Македонија. Најпрво сакам да напоменам дека под поимот „е-продавница“ не се подразбира интернет страница преку која можат да […]

Прочитај повеќе