Modular.mk организира работилница за сите кои сакаат да ја искористат нивната платформа за создавање на електронска продавница. Платформата овозможува простор за уметниците кои бараат место за да ги изложат и продадат своите дела. Modular на своите корисници им нуди простор за продажба на домашниот и странскиот пазар. Заинтересираните можат да се пријават пред 21 октомври. Работилницата […]

Прочитај повеќе

Еден од најпопуларните продавници за рачно изработен накит, облека и уметнички дела Etsy, објави алатка со која корисниците ќе можат да си креираат сопствени електронски продавници. Наречена Pattern, алатката од 15 долари ќе овозможи корисниците да креират персонализира страна за своите производи. Компанијата се надева дека заедницата изградена околу сервисот ќе ги привлече и продавачите. […]

Прочитај повеќе

Само 32 бизнис планови беа пријавени од можни 50 места во првиот конкурс за отварање на електронски продавници спонзорирани од Министерството за информатичко општество и администрација. Идејата зад проектот е локални бизнис да се пријават со свој бизнис план, а МИОА да им креира продавница и да им плати хостинг за една година, по што […]

Прочитај повеќе

Tilla.mk е првата бесплатна веб продавница од проектот на Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА). Интересно, иако овој проект беше најавен како „100 веб продавници за 100 македонски бизниси“, ИТ министерот Иво Ивановски најави дека сепак се избрани најдобри 31 бизнис планови, односно ќе има само 31 веб продавница, не 100, кои МИОА ќе […]

Прочитај повеќе

Покрај постоењето на конкурс за пријавување на бизнис решенија и изработка на 50 интернет продавници од страна на Министерството за информатичко општество, решивме накратко да ви ги укажеме на неколку совети за поставување на една е-продавница во Македонија. Најпрво сакам да напоменам дека под поимот „е-продавница“ не се подразбира интернет страница преку која можат да […]

Прочитај повеќе