На YouTube се појави видео од прототипот на Sea Ray, првиот Nokia телефон кој ќе работи на Windows Phone 7 мобилниот систем. Видеото постирано од Wpcentral се чини е снимена во фабрика од Кина каде се произведуваат и спојуваат телефоните. Од тоа што може да се види од кратките 1.29 минути, Sea Ray изгледа очекувано […]

Прочитај повеќе

Симболично, додека се префрлува Symbian во рацете на Аccentura кои имаат договор да ја оддржуваат платформата во живот до 2016-та, директорот на Nokia, Стефан Елоп го покажа првиот Nokia Windows Phone телефон со работно име „Sea Ray”.

Прочитај повеќе