Nvidia го претстави својот суперкомпјутер за автономни возила, Drive PX2, кој ќе биде надгрaдба на досегашниот Drive CX. Компанијата го претстави процeсорот на годинешниот CES 2016, првиот голем настан за технологија што се организира на почетокот на годината. Drive PX2 e во изработка целата измината година и во целост е прилагоден на намената за користење […]

Прочитај повеќе

Да бидам искрен, го обожавам Dropbox кој го користам веќе неколку години и никогаш не размислував на други веб складишта бидејќи имав неколку гигабајти, имав синхронизиран фолдер на десктоп и тоа ми беше доволно. Но, сега се појавија уште слични сервиси кои ме ставија на мисла бидејќи се од поголеми компании и се интегрирани со […]

Прочитај повеќе

Во битката која ќе ја одлучи иднината на сајтовите кои служат за закачување и споделување фајлови не се вклучени само тие што се сомничат дека помагаат на пиратеријата, туку сите сајтови кои дозволуваат да се складира содржина преку облакот, велат адвокатите на RapidShare. RapidShare е сличeн по функционалност со Megaupload, но не и во управувањето […]

Прочитај повеќе