За да се спречи педофилијата и злоупотребата на децата, Министерството за труд и социјална политика одлучи јавно да објави посебен регистар за лица осудени за кривични дела за сексуална злоупотреба на деца. Регистарот, кој е одобрен со Закон, ќе се појави во наредниве три месеци. „По ова досега осудените 68 лица за ова кривично дело […]

Прочитај повеќе